bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

xoşbəxtlik

əjdahalar   googlla
sözaltı günlük - kiçik xoşbəxtliklər - sözaltı etiraf - keçən ayın ən bəyənilənləri - həyatın nə qədər gözəl olduğunun anlaşıldığı anlar - düşün ki o bunu oxuyur - dünyanın ən xoşbəxt insanı - yalnızlıq - həyatın nə qədər cındır olduğunun anlaşıldığı anlar
    58. ömrü çox qısa olandır..zamanla heyatdakı bütün diger şeyler kimi rengini itirir ve seni terk edir. 1 il önce seni xoşbext eden şeyler sene dadsız, hetta bezen gülünc gelmeye başlayır..ve sen yene öz özünle yalnızlığa mehkum olursan, zira o xoşbextliyin başqalarına bağlı olmuşdu..

    ilk genclik illerinden beri beri xeyallar qurmuşdun, onların bir çoxuna çatdın..üniversitet amfisinde oturdun, tehsil qürurla bitti, aşiq oldun, ayağın heç yere basmırdı, xatırlıyırsan? bütün heyatını paylaşmağa hazır idin..hetta paylaşmaq ne kelime her şeyi burax gel dese her kesi silib gedecekdin..gülümseyirsen indi he? hereketlerin ne qeder de uşaqca gelir..qeflete qapılıb böyüdüyünü hiss edirsense, telesirsen. 5 il sonra da bu halına gülümseyeceyini bile bile..

    heyatına birileri girdi xoşbext oldun, gettiler bedbext..anlamadınmı hele de? etrafda heç kimin seni xoşbext ede bilmeyeceyini, sadece sen olduğunu, tekce sen..ve meqsedlerin esla seni xoşbextliye götürmeyeceyini? tek başına da kiçik xoşbextlik dediklerinden yaşadın eslinde, qumlara uzanıb sahil ulduzlarına baxdın..hardan bile bilerdin bunun eslinde en xoşbext anlar olduğunu..atanla son mübahisenin hafizenden silinmeyecek en gözel xatire olacağnı..? o zamanlar xoşbextliyin terifi senin üçün iki neferi ehtiva edirdi..ve o ikinci nefer atan deyildi..teessüf, kaş ki bunun deyerini bile bilseydin..

    heyatın bulanıqlaşdığı, senin insanları ve münasibetleri tehlil etdiyin zaman uçub gedendir xoşbextlik..başqalarını qısqandığımdan deyil yeqin ki ama bir miqdar cahillik veya gözü qaralıq isteyer her zaman..ve ya belke de bir miqdar dopamin. tek istisna xaricinde-sadece özünle paylaşdığın xoşbextlik..ve ya menevi doyum mu desek bu hala? seni esla terk etmeyecek, hezin duyğular toplusu..sen deyişsen bele qarşına dikilib sen çox deyişdin demeyecek, seni sorğu suala tutmayacaq duyğular. çünki onlar da seninle beraber deyişmiş, tekamüle uğramışdır..kim bilir belke de onlar seni bele deyişdirmişdir?

    özünü tanımaqdır xoşbextlik..bir hadise qarşısında bax indi bunu bele edecek deyib gülümsemekdir, sonra da onu ele edib bir daha eylenmekdir öz özünle..güzgü qarşısına keçib bunu doğru elemedin, insanlığa ve exlaqa uyğun deyil bu, deye bilmekdir yeqin ki..ya da göz yaşlarını sile sile yanağını oxşayıb bu da keçecek bilirsen, deye bilmekdir..seni güclü qılan her şeydir eslinde..addım addım böyüyüb kamilleşdiyini hiss ede bilmekdir...

8 əjdaha

lily
#216769


07.06.2016 - 01:17
+320 oxunma



hamısını göstər

üzv ol

...