bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

ana olmaq istəməyən qadın

əjdahalar   googlla
ana olmaq - ata olmaq istəməyən kişi - circle jerk - azərbaycanlılar və qadın
    35. toplanin anlatacaklarim var:

    hele ki, bu qadin menem. 26 yasim var, evli deyilem. bu durumda usaq istememeyim normal görüne biler, amma ana olmaq üçün evli olmagin sert olmadigini hamimiz bildiyimiz kimi, evlilik xaricindeki usagin cemiyyet terefinden qebulunun çetinliyinin/mümkünsüzlüyünü de hamimiz bilirik. qisacasi, evlilik qürumu disi biri üçün tamamile gelecek nesli güvenceye almaqdisa, eslinde usaq istemek evlilikden çox önceki merheledi.
    heyatinin her merhelesine sahid oldugum refiqelerimden usaq aldiran, usagi düsen, hamile olan ve usagi olan var. analiq instinktinin bir qadini ne qeder güclü ve ne qeder zeif elediyini görmüsem. bedenim her ay döllenmeyen yumurtalari atib mene nesli artirmadigim üçün fiziki agrilar ve mental tezyiqler eliyir. meselen, 35 yasindan sonra hamile qalan qadinlarin usaqlarinin down sendromlu olma ehtimalinin artigini xatirladir (bu bilgi yalanlanin) ve ister-istemez en yaxsi yumurtalarimi xercliyirem kimi zayob bir düsünce gelir. guya indi dogsa, day bunun yumurtasindan isa zad çixacaq. qisacasi, sözsüz ki, ilk mübarizem bedenimnendi.
    ikincisi cemiyyetdi, hansi ki bu entryni yazmagima sebebdi. hami analiq, ataliq hissinin möhtesemliyinden, bütün derdin "o balaca elleri ile parmagivi tutdugu an"a qeder oldugundan, heç kimin pesiman olmadigindan, aile olmaq hissinden danisir. ele bil men deyirem ki, siz pis yasiyirsiz. insan heyatda qalmagi üçün baglanmalidi, hiss elemelidi. yoxsa heç kim
    heç kime illerce qarsiliqsiz maddi destek, menevi destek vermir. irqimizin davami üçün sevgi sertdi ve usaq yaradiciliq özelliyimizin en "besit" sekliyle ortaya qoydugumuzdu. nece ki, valideynlerinden yaxsi valideyn olmaq insanlara bes eliyir, usaqlarinin da onlardan boyuk adam olacagi dusuncesi bes edecek.
    eqoist oldugum üçün, heyati rahat yasamaq istediyim üçün analiqdan imtiha elediyimi düsünürem men de bezen. usaq vaxtindan qardasima baxmisam, deyesen ona göre analiq hislerim çox da yatmis olmuyublar. ondan sonra da insanlarla münasibetde hemise bu hissimden faydalanmisam, daha sakit, daha sebrli ve daha sevgi ile yanasmaga kömek edir. bu kecmisim ve dünyaya yeni usaq getirmis disinin qanindaki cosmus hormonlar ile usaq böyük eqomun böyük hissesi olacaq ve onun üçün fedakarliq elemek dünyanim en normal seyi olacaq. ana olmaq eqomu, meni qorxutmur.

    yeni qisacasi, "ana olmaq istemeyen qadinla bagli yalnis bilinenler."

    indi ise bir balaca dogru bilinenler:
    "bu dünyaya usaq getirmek istemirem." ona göre yox ki, müharibe var, acliq var, nem kapitalizm anamizi agladir zad. bunlar hemise var idi, yasadigimiz dövr en pis dövr deyil, eslinde en yaxsi dövrdü. tekamül kimi baxsaq indiye qederki en mükemmel insanin dünyasidi. çox haqli bir sebeb olmasina baxmayaraq, irqinin yox olma tehlükesini herhansi anda hiss eliyen disinin ilk eleyeceyi sey usaq istemek olacaq yene ya da instinktiv olaraq bir gün bu dünya yerini toz pembe dünyaya buraxacaq onun üçün ve yene dogacaq.

    "usaq istemeyen qadin yaradilisa tersdi"
    yaradilisa ters olmaq eqomu qidiqlamir deyil, açigi, amma yaradilisa ters deyilem. sadece heyvanlardan ferqli olaraq dünyaya çoxalmaga gelmediyimizi, analigin ve usagin çox böyüdüldüyünü, heyatin ancaq bele looplardan ibaret olmadigini düsünürem. heç usagim olmayacaq demirem, amma usaq bir disi üçün çox basqa bir loopdu ve geri dönüsü yoxdu. ana olsa da, qadin bir qadindir heyati var zad bos söhbetdi, istenilen an sene ehtiyaci ola bilecek bir eded insan var artiq dünyada. bir gün mene qayidib "bu ne sikik dünyadi meni getirmisen?" deyecek ergen vaxti en azindan, menim genimi dasiyirsa. onda ona verecek cavabim olmasini isteyirem. o cavabi onun anlaya bileceyi dilde vermek isteyirem. dünyaya insan getirmek üçün evvelce insanligi derk elemek lazimdi ve bunun üçün uzun bir vaxt lazimdi. usaqdan evvel yasayacagimiz ve öyreneceyimiz çox sey var. en pis ehtimalda, yene gec ana-ata olub yasadigimiz deli heyatdan danisib onlara ilham olaciyiq. usaq dogub pesiman olmaq, usaq dogmayib pesiman olmaqdan daha pisdi zennimce, belede en az bir insani qurbani verirem. bir de onsuz da hamimiz tek öleciyik (texniki olaraq), ona göre besdi belke de töredik.
    yeni belke de bir qadin, sadece, mümkün olan en azad iradesi ile usaq sahibi olmagi istemirdir, nece ki, bir çox kisi bunu istemir.

    iller sonra göt çixma ehtimalim hemise var onsuz da, amma hele ki, "yaradilisina" direnen bütün qadinlara salam olsun.

25 əjdaha

nobady
#269486


06.03.2018 - 05:41
+330 oxunma



hamısını göstər

üzv ol

...