bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

ayrton senna



facebook twitter əjdaha lazımdı izlə dostlar   mən   googlla
404 not found error - formula 1 - michael schumacher - 13 - alain prost - mclaren mp4/4 - williams - kartinq
başlıqdakı ən bəyənilən yazılar:

+9 əjdaha

4. haqqında 3 saatlıq 'senna' adlı bir senedli film çekilib ki,ayrton senna haqqında heqiqeten de etraflı bilgi öyrenmek isteyenlere baxmağı meslehet görerdim.filme baxıb hüzünlenmemek elde deyil.mene en çox tesir eden ve hemişelik yaddaşıma hekk olan sehne ise sennanın mehz qezaya düşdüyü son yarışında yarış maşınına oturarken olan sehnedi.üzünde qeribe,hüzünlü bir ifade var o anda sennanın,tereddüdlüdü ele bil,sanki nelerinse düz getmeyeceyini hiss eliyirmiş kimi.
zamanın diger meşhur formula 1 pilotu alain prostla aralarındakı reqabet de çox bilinir.sennanın braziliyada peleden bele daha çox sevildiyi söylenilir. bir çoxları terefinden bütün zamanların en yaxşı f1 pilotu hesab olunur.

+3 əjdaha

8. Kumirim olan , Mclarenı və true f1i mənə sevdirən adam . Braziliyalı bu gəncin F1 tarixinə qatdığı həyəcan bir çox f1 həvəskarına görə bir daha təkrarlana bilmədi . 26 il öncə yəni , 1994-cü il San Marino GP-nin 7-ci turunda Tamburello döngəsində 307 km/s sürətlə döngəyə girən Ayrton Senna F1 avtomobilində yaşadığı problem nəticəsində Tamburello döngəsinin kənarında(xaricində) yerləşən divara 233 km/s sürətlə girərək həyata gözlərini əbədi yumdu. Sennanı Senna edən şey onun pilotluğu deyildi , insana verdiyi dəyər idi.
. Sən ,ürəyimizdəsən , king.
Sennanın son yarışı:
(youtube: )

Ayrton Senna haqqında əjdaha belgesel də çəkilib. Ona da netflixdə baxa bilərsiz.
"Qazanan bir pilotun nələr hiss etdiyini heç vaxt anlaya bilməzsiz çünki kask anlaşılmayan duyğuları içində saxlayır." Ayrton Senna

+3 əjdaha

10. You should know that by being a racing driver, you are under risks all the time. By being a racing driver means you are racing with other people. And if you no longer go for a gap that exists, you're no longer a racing driver, because we are competing. We are competing to win, and the main motivation to all of us is to compete for victory; it's not to come 3rd, 4th, 5th or 6th.

+2 əjdaha

3. schumacherin bir üst modeli

+1 əjdaha

6. formula 1də bir dönəmin əfsanəsi,formula 1 də yeni bir dönəmin başlanğıcı. ki,ölümündən sonra pilotların güvənliyi daha da artırılmış,ciddi işlər görülmüşdür. yanlış xatırlamıramsa onun ölümündən sonra heç bir pilot qəzada ölməmişdir.

+1 əjdaha

1. zamanının en daşşağlı formula 1 iştirakçısı ama yarışmaların birində ölüb və ölümünün səbəbin hələdə tam araşdıra bilmirlər



hamısını göstər

ayrton senna