bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

manqurt



facebook twitter əjdaha lazımdı izlə dostlar   mən   googlla
sözaltı sözlük - yazarların ən sevdiyi yazarlar - sözaltı etiraf - keçən ayın ən bəyənilənləri - ian curtis - recep tayyip erdoğan - hassiktirogen - yazarı sözlükdən soyudan şeylər - qasim
dostlarının yazdıqları:

1. #6423 nömreli entry'si ile güldüren birinci nesil yazar.

illər sonra gələn edit: güldürən demişəm, adam əfsanə çıxdı.
4. #6476 nömrel entrysinde işletdiyi "en azından onun üçün tanrının var olmağını isteyerdim. nağıllarda olan adil tanrının. edaleti doğurdan da haketmiş insan üçün." cümlesi ile meni menden almış gözel insan.
5. her entry'sini oxuduqca sözlük üçün ne qeder lazımlı olduğunu anladığım yazardır. klaviaturasına qüvvet ümid edirem davamlı olar.
8. yazdığı entrylerin sayısı ilk iki günde 170 entry, sonraki iki gün ise 20 entry kimi qeribe bir deyişiklik göstermiş qeribe yazar.
10. #7682 nolu entrysinde "hetta mene ele gelir ki tanrı da dünyanı can sıxıntısından yaradıb. o da bekardı. ve bele çıxır ki, biz bekarlarda tanrısal bir şey var." deyerek biz bekarları şereflendirmiş yazardır ikinoqtdeböyükdı
yavaş yavaş esl sözlük yazarı olaraq yetişir mence, bu sözlükdeki hal hazırda en güclü yazardır mene göre, fikir verirem yavaş yavaş daha uzun yazmağa başlayır, yazdığımız 10 entryden 7si br cümleden ibaret olursa onda son günlerde ele deyil, düşündüklerini ifade etme qabiliyetini ortaya çıxarır yavaş yavaş. he birde, sayesinde bilmediklerimi öyrenirem yazdıqlarından.
en çox meni çaşdıran, türkler demiş şaşırdan terefi ise, heddinden artıq, yeni en azından standart derecede qebul olunmuş radikallıqdan uzaq adamdı, sevirem bele insanları, meselelere müxtelif prizmalardan baxa bilir, yeni meselen ister din meselesi olsun ister siyasi adam dibine kimi radikallıq etmir mülayim davranır. en azından menim başa düşdüyüm qederi budur.
qısaca dünya sikime minare götüme.
21. uzun müddət sonra adını online yazarlar siyahısında görəndə səhrada su görmüş kimi sevindiyim yazar
22. #14061 nömrəli entrydəki;
"son olaraq, turində sahibi tərəfindən qamçılanan atın boynunu qucaqlayıb ağlayan nietzsche`nin; yazdıqlarının, onu nə o vaxt, nə də indi anlamayacaq olan sürüdəkilərin dillərində dolanmasından ruhu işgəncə çəkən nietzsche`nin işgəncələr içindəki ruhuna fatihə oxuyaraq bitirmək istərdim..."
cümləsiylə aşmış yazardır.
24. haqqında altı ay əvvəl yazdığım bu #7685 və bu #6439 entryni oxudum da, uzaq görən imişəm.
25. əvvəla; #20761

sonraysa,
bir adam düşünün, gecəyarı, ac qarına, başı gicəllənir, və paketində üç ədəd siqareti var, siqaret almayacağı üçün sabaha saxlayır o siqaretləri də, bu entryni oxuyub necə yandırmasın o siqaretlərdən birini? ac qarına olduğu üçün yarımçıq söndürəcəyini * siqareti yarıda söndürmək bildiyi halda, necə yandırmasın? qısqanclıq - özləm * bu insanı tanımağa olan özləm hissi bürüdüyü halda necə yandırmasın? yandırar əlbət. o üç siqaretdən biri yandı bu yazar uğruna, şanslı olanı yandı. o şanslı siqaret idi çünkü dəyərli hisslər bütünü uğruna yandırılan siqaret idi, digər qalan ikisi kim bilir, bəlkədə hansısa qəhbəliyin ucbatından yandırılacaq, dünyanın etibarı yoxdu deyilib * həyatın nə qədər cındır olduğunun anlaşıldığı anlar yandırılacaq. ama bu siqaret şanslı idi.
bu insanla necə birlikdə oturub çaylamayasan? ya da bu bəhsi keçən iki insanı bir birinə yaxın * eyni şəhərdə olduqları üçün necə qısqanmayasan?

bir gün bir yerdə oturub çaylayacayıq müdürlə. o günün intizarındayam.

son olaraq - * ''kelimeler, albayım, hangi anlamlara gelmiyor?

-efendim? ''

''kelimeler!'' albayım. hangi anlamda kullanıyoruz onları?

''hangi kelimeler hikmet?'' sizi neden yanımda dolaştırıyorum bilmem ki?

''bütün kelimeler, genel anlmada kelime.''

''ne demek istiyorsun oğlum?''

''kelimeler canım işte. mesela kelebek.''

''ne kelebeği?''

''kelebek canım, bildiğimiz kelebek.'' ellerini açtı, kapadı.

''ha o kelebek mi?''

''evet, o kelebek.''

''kelimenin aslı mı nereden geliyor?''


unutmadan;
(youtube: )
31. (baxma: cristhoper nolan) haqqındakı entry-də nəzərdə tutduğu şəkli görmək istədiyim yazar
33. cem yılmazı okan bayülgəni qarışdıran yazar. həmçinin george carlini overrated man etdiyi fikrindəyəm.
34. #30389 entrysində yazarın anlamadığı bir nüans var, #30387 entryim də mən "cem yılmazı okan bayülgən ilə qarışdıran yazar" demişəm. "okan bayülgəni yüksəldən yazar yox"
39. yazar olası adam * əməlli başlı yazar * sözlük yazarı yox , zira "salam" yazsanız cavabında yarım səhifəlik bir mesaj yazır. bir sual verib "nə fikirləşirsən hə ya yox?" soruşsanız, yenə yarım səhifəlik cavab alırsınız.
pisdirmi? yox təbii, ayrı bir ləzzəti var.
seviyoruz müdür.
41. #32391 minnətdaram və dərin hörmətdaram yazara bu ayrı. uzunçuluq eləmək, sıxıcı olmaq doğurdan da uzaq durulası birşeydir. amma nə yazıq ki, yazanda konkret yazmaq kimi adətim yoxdur* swh yazdıqca gəlir eey. amma abzaslarla oynamağa çalışıram ki, oxuduqca dirənməsin. ki, yazarın qeyd elədiyim entry-sində və digər sözlükdaşların fikirlərini öyrəndiyimdə uğurlu alındığını anlayıram.
monoton olmaq qorxusu olur hamıda. yazanda sinonimlərdən nə qədər az istifadə olunsa və mizaha yer verilsə yaxşı olar.

(baxma: səynən vırmax lazımdi qağa)
60. müdür, oturub #39215 bu boyda entrylər yazır hər dəfə, hamısının da sonuna yazır "entrymə cavab vermədən əvvəl yaxşıca oxuyun" vurğulayır bunu. ama heç özün söhbəti bilmədən oturub uzun uzun entrylər yazır, hər entrynin ortasına çatanda deyirəm buna yenə çatmayıb söhbət. dərindən bildiyi mövzuya entry yazmayıb yazılan entryni bəyənməyən yazar başlığinda söhbət bəyənmədiyin entryə diss verməkdən getmir. istədiyin entryə diss ver kimə nə, söhbət, sırf sənin üçün hansısa yazar müqəddəsdirsə o adamın müqəddəs olmadığı biri o başlığa bilgi yazırsa, "öz bildiyini" yazırsa, gedib onun nickaltısını topa tüfəngə tutub "debildi bu" deməməkdən gedir.
72. sözlüyün az yazan öz yazan obyektiv üstadlarından. (#60303)
74. çox berbad yazı terzi olan, iki sözü göt-göte qoşa bilmeyen yazar. hetta iki eşşeyin arpasınıda böle bilmediyine dair şübhelerim var. özü de yaza bilmediyini, fikirlerinin berbad olduğunu qebul edir zaten, meselen ne derecede berbad fikirlere sahib olduğunu görmeyiniz üçün son entrysini oxuyun: #68373
* adam hemişe deyir meni çox böyütmüsünüz gözünüzde ona göre yazmıram, teriflenmeyi sevmirem * men de dedim pisleyim onda belke eks tesir gösterer * :d * fuck me i am genius
75. adamın fanat kütləsi o qədər artıbmış ki, oktyabr ayı boyunca googledən 147 nəfər manqurt soz6 yazıb sözlüyə gəlibmiş -*
78. #77532 bu qədər uzun entry yazıb ama kölgədə qalmaması üçün entrynin nickaltına yazım dedim. bu arada minlər qrupuna "axır ki" -* girmiş yazardır.
həmçinin sözlükdə format daxilində müzakirələrimizdən ötrü darıxdığım, adını online'lər sırasında görəndə anlam verə bilmədiyim bir rahatlıq verən yazardır -*.
100. sözlüyün ən köhnə moderatorların biri olan və özü istefa verərək moderatorluqdan çıxmış olan yazar.
umbaying: #98563
133. #209637 entrysində deyib:
"hər nə qədər bundan öncəki entry-də çox baş-beyninizi apardığım üçün bir müddət susmağa qərar verdiyimi demişdimsə də"

şəxsən öz adımdan, baş beynimizi aparmırsan demək istdədiyim yazar. sən yazmasan o yazmasa kim yazacaq qardaş?



hamısını göstər

manqurt