bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

unudulmaz film replikaları



facebook twitter əjdaha lazımdı izlə dostlar   mən   googlla
sən qələtivi elə söz verəndə danışarsan - camaatın anası bacısı - sözaltı etiraf - leon: the professional - keçən ayın ən bəyənilənləri - hər entryə burnunu soxan moderatorlar - kafamda filler sikişiyor kamil - melis - + sözaltı statistika - the thin red line
dostlarının yazdıqları:

7. 'oğlumun ölmesinden daha beter bir şey varsa, oda onun bunu istemesidir'

(bax: the sea inside)
8. -sen korsan !?
-he...onsuzda baxılası bir şey yoxdur...
qaranlıqda reqs eden - rejissor:
(baxma: lars fon trier)
11. "eger siz yuxusuzluq xestesiyseniz, heç vaxt yata bilmirsiniz ve heç vaxt tam oyaq ola bilmirsiniz"

(bax: fight club)
15. "dünya onun üçün fırlanır ki, biz istediyimiz insanları tapa bilek. o var gücü ile fırlanır ki, arzuladığımız insanı tapmaq asan olsun."

(baxma: 21 gram)
16. "düşmene nifret etmeye deymez. bu cür emosiya düşünmeye mane olur."

(bax: godfather)
18. "iki insanın görüşmesi üçün o qeder şey baş vermelidirki...riyaziyyatın vezifesi budur.."
(bax: 21 grams)
19. - bilirsen, özünü asaraq ölen insanların dırnaqları arasından çox vaxt kendir sapları çıxır. niye, bilirsen?
- yox.
- çünki, intihar edenlerin ekseriyyeti son anda qerarlarını deyişirler ve boğazlarındakı kendirden yapışıb, iteledikleri taburete çatmaq isteyirler, amma taburet uzaqda olur hemişe...

(baxma: ben-x)
20. "qadınlar ??? qadın daxilen o qeder çirkindirki,xarici gözelliyi olmasaydı yaşaya bilmezdi. " (bax: seven)
21. jenny: heç qızla olmusan ,forrest? forrest: hemişe iqtisadiyyat dersinde qızlarla bir otururdum... (bax: forrest gump)
22. "eger yehudi olmayan biri axmaqlıq edirse bu yaxşıdı. amma eger yehudi axmaqlıq edirse, bu artıq axmaqlıq sayılmır." (bax: 12) (baxma: 12 angry man)
26. meni bele zibile salan olmamışdı
30. - beş zencinin bir qıza tecavüzünü nece engelleyersen? + ortaya basket topu ataraq (bax: full metal jacket)
38. sahib olduqların sonda sene sahib olur (bax: fight club)
43. “nifret etdiyimiz işlerde işleyib lazımsız şeyler alırıq, bizler tarixin ortancıl övladlarıyıq meqsedimiz yada yerimiz yoxdur, bizim savaşımız ruhani bir savaşdır, televizor qarşısında böyüdülerek milyoner film ulduzu yada rock ulduzu olacağımıza inandıq, ama olmadıq ve bu sebebden çox hirsliyik.” (bax: fight club)
47. yvonne: dünen hardaydın rick:çox vaxt keçib bilmirem yvonne:bu axşam seni görecem? rick: o qeder uzun meddetli planlar qurmuram casablanca
49. edebiyyat tenqidçiləri kaktus kimidir,onların tekce tikanları var,amma yazıçılar quş kimidir,çünki qanadları var (bax: amelie)
58. "tanrını güldürmek isteyirsense ona planlarından danış" (bax: amores perros)
59. tyler: mence tamamlamağa çalışma, mükemmel olmağa çalışma, bırax her şey nece gedirse ele de getsin. (bax: fight club)
60. -sen niye dovşan kostyumu geyinmisen? -sen niye insan kostyumu geyinmisen? (bax: donnie darko)
65. edebiyyat tenqidçileri kaktus kimidir,onların tekce tikanları var,amma yazıçılar quş kimidir,çünki qanadları var... amelie
66. "heç bir şey üçün esla çox gec deyil ya da menim veziyyetimde, istediyin adam olmaq üçün çox tez deyil. zaman serhedi yoxdur, istediyin zaman başlayabilersen . deyişebiler ya da eyni qalabilersen .bunun bir qaydası yoxdur . enyaxşısını ya da en pisini edebilerik .ümid edirem, sen en yaxşısını edersen . ümidvaram, seni çaşdıracaq şeyler edersen .ümid edirem, daha evvel heç hiss etmediyin şeyler hissedersen . ümid edirem, müxtelif dünyagörüşleri olan insanlarla tanışarsan .ümid edirem, qürur duyacağın bir heyatın olar. ele olmadığını anlasan ... ümid edirem, en başdan başlayacaq gücü taparsan." the curious case of benjamin button
69. keşke geçen hafta gelseydiniz, yerli mal haftası vardı. -yahşi batı
78. -heyata davam ede bilmek üçün geçmişimi arxamda buraxmalıyam. forrest gump'dan
82. -21 qram ne qeder ağırdır? (bax: 21 grams)
83. "sabah yeyeceyi seher yemeyi heyatında yediyi en dadlı yemek olacaq" - tyler, öldürmeyib buraxdığı işçi haqqında danışarken (bax: fight club)
84. trainspotting filminden: başlanğıc sehnesi; heyatı seçin, bir iş seçin, kariyera seçin. bir aile seçin. böyük bir televizyon falan seçin. qab yuyan maşınınızı, maşınınızı, cd playerinizi ve elektrikli konserv açacağınızı seçin. aşağı kolesterolu, diş siğortanızı, sağlıqlı heyatı seçin, ev kredisi ödeme planınızı seçin, başlanğıc üçün bir ev seçin. dostlarınızı seçin. günlük paltarlarınızı ve çamadanınızı seçin. növ növ salon mebellerin arasından taskitle birini seçin. qablaşdırıla bilinen bir eşya alıb bazar seheri özünüzü bir pox zenn etmeyi seçin. divana oturub bir terefden ruhunuzu istismar eden proqramları izleyerken o lenete gelesi cipslerinizi zeqqumlamağı seçin. ve sonunda sizden sonra yerinize keçsin deye doğurduğunuz eqoist götverenler üçün utanc qaynağından başqa bir şey olmayan sefil evinizde son nefesinizi vermeyi seçin. geleceyi seçin. yaşamağı seçin. ama men niye bele bir şey etmek isteyim ki? yaşamağı seçmemeyi seçirem. başqa birşey seçirem. sebebmi? sebebi yoxdur. dağa çıxma sehnesi; tommy: şotlandiyalı olmağınla fexr etmirsen? renton: şotlandiyalı olmaq poxdur. biz en altında altındayıq. sikdiyimin dünyasının zibilleriyik. en yazıq, acınası, sefil, poxdan medeniyetdeki en berbad insanlarıq. bezileri ingiltereye nifret edir. ama men etmirem, onlar sadece sefil insanlardır. ve biz sefiller terefinden müstemlekeleştirilirik. bizi istismar edecek emell başlı bir millet bele tapa bilmemişik. petuxlar terefinden idare edilirik. bu berbad haldı tomy, ve dünyadaki bütün temiz hava bele bu reallığı deyişdire bilmez son sehnesi; bes niye etdim? milyon cavab vere bilerem, ama hamısı yalan olardı. doğru olan budur ki, men pis insanam. ama artıq bu deyişecek,deyişeceyem. bu etdiklerimin axırıncısıydı. artıq temize çıxıb yola davam edirem, doğruca ilerileyib yaşamağı seçeceyem. bunun olması üçün indiden can atıram. sizler kimi olacağam! iş, aile, lenete gelesi böyük ekran televizor. paltaryuyan maşını, maşın. cd player,elektrikli konserv açacağı,sağlıqlı yaşam, aşağı kolesterol, diş siğortası, ev kredisi, ilk ev, günlüy paltar, çamadan, mebel, qablaşdırıla bilinen eşyalar, oyunlar, cipsler, uşaqlar, parkda yerimek, saat 9-5 arası iş, iyi golf oynamaq, maşın yumaq, kostyum seçmek, aileyle noel, yaşlılıq maaşı, vergi, dolanıb getmek, geleceyi düşünmek, ve öldüyün gün.
85. mathilda: rahat yata bildin? leon: heç vaxt yatmıram men. hemişe bir gözüm açıq olur. mathilda: bir gözü açıq birinin ilk defe bu qeder xourldadığını gördüm. (bax: leon)
86. özüme yalan demeye başladıqdan sonra heçkime inanmıram (baxma: vesanje)
88. uğur yücel: çox qorxuram eşkiya, meni buraxma, çox qorxuram şener şen: qorxma, sadece torpağa gedeceksen, sonra torpaq olacaqsan, sonra sularla birlikde bir çiçeyin bedenine yeriyeceksen, ordan çiçeyin leçeklerine çatacaqsan, çiçeyin leçeyine bir arı qonacaq, belke, belke o arı men olacam. (bax: eşkiya)
93. -sene gombul və fahişə dediyim üçün üzr istəyirəm
+eybi yoxdu.
-gombul deyilsən..

(baxma: hesher was here)
95. -korlar qara eynək taxmır?
-nə bilim, heç vaxt kor görməmişəm.

(bax: night on earth)
96. -do you have any tobacco?

(bax: dead man)
99. "bəzi insanlar öz içlərindən gələn səsi eşidər və ona qulaq verərlər.belə insanlar ya dəli ya da əfsanə olurlar."

(bax: legends of the fall)
101. ‎"önəmli olan tapançanın kimin yaratdığı yox, tətiyi kimin çəkdiyidir."
(bax: the edukators)
126. mr.çəhrayi: kimisə vurmusan?
mr.beyaz: sadəcə bir neçə polisi
mr.çəhrayi: heç əsl insan yoxdu?
mr.bəyaz: sadəcə polislər

(bax: reservoir dogs)
156. əslində unudulubmuş, ya da bəlkə də heç o vaxt başa düşülməyibmiş, ama yeni ilin bu yalnız axşamında oturub home alone`yə baxıram belə bir dialoq var,
kevin gəlir şaxta babanın yanına;
-salam şaxta baba, əsl şaxta baba olmadığını bilirəm ama birşey deyəcəm.
+nə danışırsan? mən əsl şaxta babayam
-yox, bu işlərin necə olduğunu bilirəm.
+ hm (şaxta baba elə bilir kevin bilir şaxta baba deyə bir şeyin olmadığını)
-deyəcəkdim ki, bilirəm sən şaxta baba deyilsən, ama şaxta baba üçün işləyirsən * burda olay qopur asdf , ona de ki anamı və atamı evimizə göndərsin.

belə maraqlı.
303. – seninle birlikte burada olmaktan çok mutluyum.
+ ben de.
– ne söylenir bilmiyorum. daha önce kendimi hiç bu şekilde hissetmemiştim.
fakat aynı zamanda senin hakkında hiçbir şey bilmediğimi ve senin de beni
tanımadığını anladım.
+ ne öğrenmek istiyorsun?
– bana en sevdiğin filmi söyle.
+ “the sound of music” filmini gerçekten beğenirim.
– ..
+ ne?
– yok bir şey.
+ başka?
– en sevdiğin renk. ben pembeye bayılırım.
+ mavi. manchester mavisi.
– manchester mavisi de ne?
+ şey, manchester bir futbol takımıdır. ve mavi renk forma giyerler.
– ian…
+ evet?
– birazcık korktum.
+ neden korktun?

control
313. -yegin ki, məni tanıyırsınız.
-üzünüz tanış gəlir , daha əvvəllər sizi təhdid etmişdim heç???
331. bunu tərcümə etsən ləzzəti qalmaz.

fuck me? fuck you! fuck you and this whole city and everyone in it.
fuck the panhandlers, grubbing for money, and smiling at me behind my back.
fuck squeegee men dirtying up the clean windshield of my car. get a fucking job!
fuck the sikhs and the pakistanis bombing down the avenues in decrepit cabs, curry steaming out their pores and stinking up my day. terrorists in fucking training. slow the fuck down!
fuck the chelsea boys with their waxed chests and pumped up biceps. going down on each other in my parks and on my piers, jingling their dicks on my channel 35.
fuck the korean grocers with their pyramids of overpriced fruit and their tulips and roses wrapped in plastic. ten years in the country, still no speaky english?
fuck the russians in brighton beach. mobster thugs sitting in cafés, sipping tea in little glasses, sugar cubes between their teeth. wheelin' and dealin' and schemin'. go back where you fucking came from!
fuck the black-hatted chassidim, strolling up and down 47th street in their dirty gabardine with their dandruff. selling south african apartheid diamonds!
fuck the wall street brokers. self-styled masters of the universe. michael douglas, gordon gecko wannabe mother fuckers, figuring out new ways to rob hard working people blind. send those enron assholes to jail for fucking life! you think bush and cheney didn't know about that shit? give me a fucking break! tyco! imclone! adelphia! worldcom!
fuck the puerto ricans. 20 to a car, swelling up the welfare rolls, worst fuckin' parade in the city. and don't even get me started on the dom-in-i-cans, because they make the puerto ricans look good.
fuck the bensonhurst italians with their pomaded hair, their nylon warm-up suits, and their st. anthony medallions. swinging their, jason giambi, louisville slugger, baseball bats, trying to audition for the sopranos.
fuck the upper east side wives with their hermés scarves and their fifty-dollar balducci artichokes. overfed faces getting pulled and lifted and stretched, all taut and shiny. you're not fooling anybody, sweetheart!
fuck the uptown brothers. they never pass the ball, they don't want to play defense, they take fives steps on every lay-up to the hoop. and then they want to turn around and blame everything on the white man. slavery ended one hundred and thirty seven years ago. move the fuck on!
fuck the corrupt cops with their anus violating plungers and their 41 shots, standing behind a blue wall of silence. you betray our trust!
fuck the priests who put their hands down some innocent child's pants. fuck the church that protects them, delivering us into evil. and while you're at it, fuck jc! he got off easy! a day on the cross, a weekend in hell, and all the hallelujahs of the legioned angels for eternity! try seven years in fuckin otisville, jay!
fuck osama bin laden, alqueda, and backward-ass, cave-dwelling, fundamentalist assholes everywhere. on the names of innocent thousands murdered, i pray you spend the rest of eternity with your seventy-two whores roasting in a jet-fueled fire in hell. you towel headed camel jockeys can kiss my royal, irish ass!
fuck jacob elinski, whining malcontent.
fuck francis xavier slaughtery, my best friend, judging me while he stares at my girlfriend's ass.
fuck naturel rivera. i gave her my trust and she stabbed me in the back. sold me up the river. fucking bitch.
fuck my father with his endless grief, standing behind that bar. sipping on club soda, selling whiskey to firemen and cheering the bronx bombers.
fuck this whole city and everyone in it. from the row houses of astoria to the penthouses on park avenue. from the projects in the bronx to the lofts in soho. from the tenements in alphabet city to the brownstones in park slope to the split levels in staten island. let an earthquake crumble it. let the fires rage. let it burn to fuckin ash then let the waters rise and submerge this whole, rat-infested place.
no. no, fuck you, montgomery brogan. you had it all and then you threw it away, you dumb fuck!

(bax: 25th hour)
334. mathilda: is life always this hard, or is it just when you're a kid?/heyati hemişe bele çetindi yaxud sadece uşaq olarken?
léon: always like this./ her zaman
335. bond. james bond.
337. bizlər tarixin ortancıl uşaqlarıyıq. bir məqsədimiz yada yerimiz yoxdur , nə böyük döyüşü yaşadıq , nə də böyük böhranı . bizim döyüşümüz ruhani bir döyüş , ən böyük böhranımız həyatlarımız.
(bax: fight club)
341. kasıbla varlının fərqi bilirsən nədədir? kasıb narkotik satır ki, "nike" alsın. varlı isə "nike" satır ki, narkotik alsın.
- 99 francs



hamısını göstər

unudulmaz film replikaları