bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

camaat-akp savaşı

əjdahalar   googlla
adnan oktar - mustafa ərdoğan - fuatavni - fuat avni
    27. twitterdə fuatavni adlı user tərəfindən yazılanlar bütün türkiyəni silkələmişdir:

    "-analiz edilmesi gereken 2 soru:
    1. başbakan neden camiaya düşman oldu?
    2. hayrettin karaman ve kemalettin özdemir'in özel misyonu nedir?

    1. tayyip erdoganın en büyük ideali erbakan hocanın yerine manevi mirasçı olmaktı. kendini milli görüs`ün tek varisi olarak görüyordu.

    2. kendisinin bu hırsını fark eden erbakan hoca etrafındaki bir çok kişiyle rte`ye bunun mümkün olmayacağını duyurması arada soğukluk oluşturdu

    3.milli görüş geleneğinden gelen cemaat mensupları rteyi hocayı bitirecek potansiyel tehlike olarak gördüler.(not:"milli görüş geleneğinden glen cemaat derken" erbakan hoca'ya tabi olan cemaat kastedilmiştir. hizmet hareketi değil.)

    4. nihayetinde ak parti`nin oluşum safhasında hoca şehir şehir dolaşıp meydanlarda rtenin cıanın projesi olduğunu anlattı

    5. rte hiç beklemediği bu tepki karşısında milli görüş tabanını etkileyemeyeceğini anlayınca özal`ın merkez sağ çizgisine kaydı.

    6.halk tabanının desteğine ihtiyaç duyulduğundan fethulah gulen`i ziyaret ederek değiştiklerini ve desteğine ihtiyaç duyduklarını anlattılar

    7. bir yanda onlara hakaret eden cıa projesi olduklarını her platformda anlatan milli görüş ve erbakan, öte yanda onlara dua eden hocaefendi

    8.bu durum camiayı tamamen rte`ye dua eden ve beklenen siyasi lider olduğuna inanılan çizgiye taşıdı.rte beklediğinin üstünde bir ilgi gördü

    9. camianın her zaman söylediği evrensel ilkeler, barış, herkesi kendi konumunda kabul ve demokrasi rte`nin seçim vaadleri haline gelmisti.

    10.güçlendikçe ve iktidarı pekiştikçe ve erbakan hocanın vefat etmesiyle rtede manevi lider olma arzusu yeniden gün yüzüne çıkmaya başladı.

    11 siyasi ıslam geleneğinden gelen herkesin arzu ettiği ıslam ülkeleriyle beraberlik hayalı rte döneminde yerine geliyordu.

    12. gittiği her arap ülkesinde kahraman gibi karşılanan ve ısrail`e kafa tutan bir lider milli görüşün en çok arzuladığı şeydi.

    13. bu gelenekten gelen rte bunu çok iyi biliyordu. nihayet kendisine erbakan`ın gerçek manevi varisi olma kapısı açılmıştı.

    14. zamanla etrafında toplanan kişiler kendisini yeryüzünde allah`ın temsilcisi ve halife-i ruyi zemin olduğuna inandırdılar.

    15. manevi bir önder olduğundan yaptıkları eleştirilemezdi. beraber yola çıktığı potansiyel tenkit edicileri bertaraf etti.

    16. ve zamanla yanında sadece biat eden ve onun manevi büyüklüğünü ikrar edenler kaldı. her şeyin en iyisini o biliyordu.

    17. halife olduğundan her konuşmasında şamdan, kabilden bosnadan, kahireden ıstanbula hülasa ıslam alemine sesleniyordu

    18. hiç bir ıslam halifesi ordusuz olmazdı. ıslam adına mücahede etme iddiasında olan ne kadar irili ufaklı elkaide vari örgüt varsa hepsi onun bilgisi doğrultusunda bizzat mit tarafından desteklenir oldu. elkaide destekçilerinden ve liderlerinden ona tebrikler geliyordu.

    19. tüm ıslam alemi`nin beklenen ve her derdini çözen lideri konumunda kendini gördükçe yola çıktığı demokratik ilkeleri askıya aldı.

    20. .askıya alınan ilkeler ve yeni politika dünya gerçekliğini çok iyi analiz edebilen camia tarafından eleştirilince kopuş başladı

    21. biat edilmeye ve tenkit edilmemeye çok alışan ve her şeye müdahale eden rte kendi liderliğine tek rakip olarak camiayı görmeye başladı

    22. sıradan bir başbakan değil, ıslam alem`inin de yeni lideriydi. nasıl olur da camia bunu kabullenmezdi. artık camiadan kurtulmalıydı

    23. hayır isleri camianın tekelinden alınmalıydı. kollar sıvandı ve turgev vakfı sadece camianın alternatifi olsun diye kuruldu.

    24. manevi liderin cemaatinin temeli bu vakıfta atılmıs oldu.devletin tüm imkanları vakfa aktarılmaya başlandı. yolsuzluklar başlamış oldu

    25. yolsuzluğa manevi ve dini kılıf uydurmaları bundandır. ama yolsuzluk vakif`la sınırlı kalmayıp aile menfaatine dönüştü.

    26. vakıf cemaatleşme yolunda ilerlerken geçici bir cemaat liderine ihtiyaç vardı. tüm cemaatlerin sevip saydığı hayrettin karaman`a teklif iletilince seve seve kabul etti. vakıf adına yapılan yolsuzluklara h.karaman`ın hic düşünmeden fetva verişi bundandır.

    27. aktif siyaset sonrasını planlayan rte, bir halife olarak ıran`ın siyaset ustu liderleri gibi hakimiyetini devam ettirmeyi düşünüyordu.

    28. h.karaman geçici cemaat lideri olarak diğer tüm cemaatleri yeni oluşumun çatışı altinda toplamakla görevlidir. bu süreçte önemi büyüktür

    29. safha safha bunlar planlanırken 2007 yılından itibaren fişlenmiş olan camia tek engel olarak görülmekte ve her kademede tasfiye edilmekte

    30. kemalettin özdemire gelince. aslında ruh haleti rteden hiç farksız değildir. kendini hocaefendi`nin varisi olarak görmeye başlamıştır.

    31. bunun mümkün olmadığını anladığı andan itibaren hocaefendi`nin etrafındaki istişare heyetindeki herkesi eleştirmiş hatta kötülemiştir.

    32. hocaefendi onun niyetini fark edip anlattıklarına tevessül etmeyince camiadan ayrılmıs ve camiayla ilgili rte`yi olmadık şeylere inandırmıştır.

    33. kemalettin özdemir, bediuzzamanın talebelerinden said ozdemırin oğlu olduğundan diğer nur cemaatleri üzerinde etkisi vardır.

    34. başta babası olmak üzere üstadın diğer talebelerine de hocaefendinin muhakemesini kaybettiği kendisinin yanlıs yonlendirildiğini anlatarak 4 yıldır onlar üzerinde tahrifatlar yapmıştır.çünkü h. kahraman gibi onunda cok önemli bir misyonu vardır. meşveret cemaati olarak bir çok parçaya bölünmüş olan nurcuları rtenin etrafında ve türgev vakfı`nın çatısı altında toplama görevi.

    35. anlayacağınız kemalettin özdemır ve hayrettin karaman sürecin en önemli aktörleridir. bunlara bir de bu perspektiften bakıımalıdır.

    36. rte`nin planları 17 aralık operasyonuyla ters yüz olunca çılgına dönmüş ve kendi ifadesiyle bekası için hizmeti bitireceğini söylemiştir."

əjdaha

tahirson
#107852


21.03.2014 - 08:25
+125 oxunma



hamısını göstər

üzv ol

...