bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

şizofreniya

əjdahalar   googlla
carl rogers - a beautiful mind - capgras syndrome - apophenia - intihar - iki mənliyə sahib olub içindəki başqa bir mənlə yaşamaq - paranoya - platonik sevgi - hallüsinasiya
    19. bәzi patologiyalar var ki, onlar orqanizmdә heç bir (son dövrlәrә qәdәr belә düşünülürdü) dәyişiklik yaratmasa da, orqanizmin ümumi bioloji vә sosial funksiyalarında pozğunluq yaradır. bunlara ruhi xәstәliklәr (ruhun xәstәliyi) deyilir vә tibbin bu patologiyalarla mәşğul olan sahәsi psixiatriya adlanır. әn mәşhurları şizofreniya vә depressiyadır. s. kierkeggarda görә can sıxıntısı da ruhi patalogiyadır, hәtta birincisidir.

    gәlәk sәbәbinә, amma daha ciddi. demәk, beyin neyron adlanan hüceyrәlәrdәn tәşkil olunub. bu neyronlar bir birinә siqnalı 2 yolla ötürür. eletrik vә mediator adlanan kimyәvi maddәlәrlә. kimyәvi maddәlәr dә 2 cür olur. oyadıcı vә lәngidici. oyadıcı mediatorun әn başında gәlәni dofa-dır. ona görә bu sistemә dofaminergik sistem deyilir. dofaminergik sistemin normadan artıq fәaliyyәti sinir sisteminin oyanıqlığına sәbәb olur ki, bu da ruhi patologiyalardan olan şizofreniya halını yaradır. onlar yolda gedәn pişiyi bir divin quyruğu olaraq görә bilirlәr. görmә vә eşitmә halisturasiyaları yaşaya bilirlәr vә s. lәngidici sistemin hiperfunksiyası isә depressiv halı vә depressiyanı yaradır.

    tәbii ki, bu bir ehtimaldır. tibbdә heç vaxt 2*2 4 elәmir. elm hәqiqәt deyil, yalandan uzaqlaşmaqdır.

2 əjdaha

dr_bonzai
#210188


11.04.2016 - 21:53
+110 oxunma



hamısını göstər

üzv ol

...