bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

abort

əjdahalar   googlla
itirdiyimiz qızlar - abortdan sağ çıxan uşaq - ailədə ikinci qız uşağına 10 min manatlıq mükafat - azərbaycan - güldürən hadisələr - kürtaj - özün bakirə olmayan qız alarsanmı deyə soruşanlar - 4 luni, 3 saptamani si 2 zile - azərbaycanda doğulacaq uşağın cinsiyyətinin gizlədilməsi
    21. abort bir prosesin neticeye varmasindan once sonlandirilmasidir. hamile qadinin usaq dogulmadan huquqi olaraq icaze verilen aylar daxilinde fetusu aldırmasina da deyile biler, plandan kenar tesirlerin musahidesi oldugunda bir missiyanin sonlandirilmasina da. teyyarenin enisden veya qalxisdan imtina etmesi de abortdur, cernde iki atomu carpisdirarken şetçikin atmasıyla prosesin dayandirilmasi da abortdur.

    gelek uşaq abortuna. her şeyden once betninde bir canlı daşiyan qadinin daha sonra partnerinin bri yerde vereceyi qerardir hec kesin fikri onemli deyil bunu bilin. kimin neyi dogub dogmayacagina o, bu, sen, men, cemiyyet qerar vermir. her il bu dolbeyin basqilara gore nece qadin qeyri sanitar yollarla oz ozlerine aborta cehd edirler. who'ya gore her il dunyada 21.6 milyon qadin bu yola el atir, bunlardan her il 47mini yaradan, qanaxmadan, infeksiya ve sepsisden dunyasini deyisir. hami oz seyinin derdine dusse inanin bu dunyada hec bir problem qalmaz. ayrica huquqi abortus araligi ananin saglamligini ciddi tehdid eden bir xestelik varliginda daha da ireliye cekile biler. bele deyek plansiz bir hamilelik sonrasi qadin gelir deyir men bu usagi dogmaq istemirem, baxilir eger usaq mueyyen ayi kecibse tibbi etika qanunlarina gore icaze verilmir buna (her olkede ferqli ola biler bu serhedd). ikincisi ise ele bir veziyyet yaranirki betndeki usaq bir an once ordan cixmasa ananin ciddi olum tehlikesi yaranir. o zaman da yene fetusun yasina baxilir ve canli dogulma ehtimali ve yasama ehtimali varsa usaq kenardan verilen stimulatorlarla doguma mecbur edilir ve sag qalmasi ucun calisilir. ancaq belli ayin altinda fetusun kenar dunyada yasamaq ehtimali sifirdir ona gore de normalda etik olaraq qadagan olunan yaşdaki usaq bele bu sebebden abortus edilir.

4 əjdaha

roux en y
#238539


28.11.2016 - 02:32
+295 oxunma



hamısını göstər

üzv ol

...