bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

planet earth 2

əjdahalar   googlla
dünənin ən bəyənilənləri
    3. nece başlayım bilmedim..o qeder gözeldi..herçend birinci sezonun tekrarı mahiyyetinde olub, amma bu onun möhteşemliyine esla kölge düşürmez..baxdıqca tebiete heyranlıqla yanaşı bu texnologiya ne eceb şeydi deye tekrar tekrar keçirdim üreyimden. bu sezonu birinci sezondan ayıran da mehz texnoloji yeniliklerin çekim prosesine daxil edilmesidi. izledikce insanın ciddi ciddi sakit, tebietin qoynunda bir yere köçüb gedesi gelir. yadımda qalan bir neçe sehneni paylaşım sizlerle:

    --spoiler--

    pinqvinlerin balalarına yemek aparmaq üçün sert hava şeraitinde okenda ölüm qalım savaşına girmesi..qanlar içinde kilometrelerce qitenin içine-yuvalarına doğru qayıdırlar, bezileri bu ölüm qalım savaşında meğlub olur..çok toxunaqlı sehneler idi, demek bu duyğu sadece insanlara xas deyil. heyvanlar da aileleri üçün ölüm bahasına maddi ehtiyacları qarşılamağı göze alırlar..ve ata pinqvinin yuvaya döndükden sonra balaların yanında qalması, yem getirme sırasının ana pinqvine keçmesi..möhteşem, inanın heyretler içinde izledim..tebietden ders almağımız gerekli o qeder şey var ki..
    ilk bölümde tembel heyvanın çiftleşmek üçün üzme sehneleri çox eylenceli idi, o qeder yolu gedib sehv geldiyini anladığı o an..
    albatros quşları tebi ki, çiftleşme döneminde 1 il görmediyi halda öz çiftini gözlemesi..günlerce tek başına gözlemesi, bir de heyvan deyirik bunlara. eminem insanların ekseriyyeti bu qeder sadiq deyil. ve çiftinin geldiyi zaman, baxışmalar..sadece fiziksel temasa dayanmayan münasibet..
    çeyirtkelerle bağlı sehne de möhteşem idi..bir de erkek quşların çiftleşme reqsi çox güldürdü. tarla quşları idi sehv elemiremse, bu cinsde dominant teref dişilerdi belli ki, resmen oturub hansı daha yükseye tullanacaq deye baxır, insafsız -* feqet tebietin qanunu var elbette: dünyaya getireceyin balalar üçün en üstün erkeyi seçme instinkti..daha sağlam nesiller yetişdirmek adına, yoxsa keyfinden deyil yeni -*)

    --spoiler--

    her bölümün arxasında çekiliş günlükleri verilir ki, bunlar da dadından yenmez. bölüm içinde adeten en çetin sehneni seçib nece çekdiklerini gösterirler. hindistandakı çekimler sırasında fillerin gizli kameraları ezmesi sehneleri ela idi. bir de boz ayıların qaşınma sehneleri var tebi, çox eylendirdi..
    bunları oxumaqdansa açın izleyin -* yaşayın o gözel hisleri...

5 əjdaha

lily
#246954


22.02.2017 - 23:27
+320 oxunma



hamısını göstər

üzv ol

...