bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

ən bəyənilən ekşi sözlük entryləri

əjdahalar   googlla
sözaltı roman - dünənin ən bəyənilənləri
    157. uzun bir yazı oldu epey uğraştırdı ama aşk acısı çeken erkekler ve bu konularda henüz yolun başındaki erkekler için üniversitelerde ders niyetine okutulacak bir enrty oldu. dikkat okuduktan sonra kadınlara olan bakışınız değişebilir. (tanımı ve uyarıyı yaptık şimdi enrty e geçelim)
    mgtow feminizmin erkeklerdeki karşılığı değildir. mgtow kendiliğinden oluşmuş bir akım hiç değildir. kadınlar tarafından tercih edilmeyen erkeklerin kurduğu grup hiç hiç değildir. bu durum hypergami nin doğal bir sunucu aslında. aynı zamanda aşk duygusunun kadınlarda ve erkeklerde farklı tezahürünün de bir sonucu olarak ortaya çıkar.
    erkekler aşık olurken kadının maddi durumuna, ailesine, parasına, arabasına, işine hatta maaşına bakmazlar. fakat kadınlar erkeklerin sosyal statüsüne, maaşına, işine, parasına, ailesine, arabasına ve kısacası erkeklerin dikkat etmediği çok fazla şeye dikkat ederler. erkeklerde hormonel olarak dönüşümün yavaş işlemesi dolayısıyla erkekler hayatı boyunca ortalama 1 yada 2 kez aşık olur. kadınlar ise doğumdan ölüme kadar 11-15 farkı kişiye aşık olurlar. bu durum sık sık ve farklı kişilere aşık olan kadınların aşk acısını erkeklere oranla daha hafif olmasını sağlar. erkeklerde aşk duygusu nadiren olur ve unutulması çok uzun zaman alır. aşkından kendini içkiye vuran hiç kadın olmaması, fakat erkeklerde bu durumun çok olmasının da bir sebebidir aslında. sonuç olarak kadınlar erkekler gibi aşık olamazlar, erkeklerdeki aşk duygusunun hiç anlayamazlar. erkeklerde aşk duygusu öyle kuvvetlidir ki aşık oldukları kadınla ilişkiye girmek için bile onlara zaman gerekir. aşık erkek uzun bir süre kadının elini bile tutamaz, tabi kendinden başkasına da tutturmaz. sözlükte "o kadar çok sevmek ki seks yapamamak" gibi başlıklara yüzlerce entry girilmesinin bir sebebi var yani.
    parasına puluna, mesleğine bakmadan hiç bir karşılık beklemeden aşık olan erkek cinsinin bu samimiyeti dururken kadınların yüksek maaş, yüksek statü, ev, araba gibi özellikler istemeleri menfaatçiliktir, çıkarcılıktır. zengin ali ağaoğlu gibi zatlar fıstık gibi kızlarla takılıyorsa, hatta bu kızlar zengin adamın tek karısı olmak varken, adamın kurduğu haremde ona seks arkadaşı olmayı peşinen kabul ediyorsa bu durum alenen çıkarcılıktır. paraya ve güce tapınmaktır. buna karşın aşık erkek tek eşlidir. kadın ise gerekli şartlar sağlanmışsa çok eşliliğe bile razı gelir.
    erkekler kadınlara aşık olur. kadınlara erkeklere aşık olmazlar. kadınlar, erkeklerle birlikte eşantiyon olarak gelen güç, para, mevkii, korunuyormuş hissi, aitlik hissine aşık olurlar. yani erkek değişebilir farklı birisi gelebilir. fakat aşık olunan değer değişmez. odak nokta kadının karşısındaki erkek değil, o erkeğin o anlık durumudur. o gider başkası gelir kadın ona da aşık olur. fakat kadının aradığı nitelikler aşık olduğu erkeğin elinden giderse aşkta orada biter. unutmayın ki bir kadın kendisi uğruna hayatta annesi, babası en yakın arkadaşı hatta deli gibi aşık olduğu adamı bile tek kalemde silebilir. ancak kendi doğurduğu çocuk istisna ondan asla vazgeçmez. kadınlara güvenmeyiniz. paranızla kadınları etkileyemezsiniz lakin paranizla kadınları kendinize aşık edebilirsiniz. "hiçbir kadın bir adamla parası için evlenmez. kadınlar bir milyonerle evlenmeden önce ona aşık olacak kadar akıllıdır." (cesare pavese)
    ünlü bir düşünür bir erkeğin hayatında düşebilecegi en rezil durumu şöyle özetler: "senin parandan, gücünden faydalanıp sana bunların karşılığında sadece sınırsız sex vadeden bir canlıya (kadınlar) aşık olmak ve sırf bu durumdan ötürü o canlıyı hayatı boyunca korumaya çalışmak bir erkeğin hayatında düşebilecegi en rezil durumdur."
    özetle mgtow bir düşünce akımıdır. kadınların istediği gibi olmak istemeyen, ilişkide tarafların aldığı ve verdiği değerlerdeki denklemin eşit olmaması sonucu doğan bir akımdır. erkeğin bir kadına mahkum olduğu tek konu sekstir. sekse ulaşabilmek için verilen emeğin sonuçta elde edilen kazanımdan daha büyük olması sonucu doğan bir akımdır. erkekler hayatı boyunca bir kadını sahiplenmek zorunda olan canlılar değildirler. erkekler kendilerini birinin korumasına ihtiyaç duymazlar.

7 əjdaha

kosmonolit
#257370


20.07.2017 - 11:33
+365 oxunma



hamısını göstər

üzv ol

...