bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

ikinci qarabağ müharibəsi

əjdahalar   googlla
ilham əliyev - başlıqları alt alta oxumaq - cəmşid naxçıvanski adına hərbi lisey - 2020 - arəstə baxışova - 13 sentyabr 2022 zəngəzur əməliyyatı - kaş ki doğulmayaydı deyilən məşhurlar - sözaltı sözlük - azərbaycan
    77. turkiyeli yazardan gelsin:

    savaşta kazanıp masada kaybetmek geyiğini de her kim bulduysa artık!

    6 gün savaşları öncesi mısır ile israil arasındaki gerilim hat safhadadır, israi'lin planı mısır'ın hava kuvvetlerini daha savaşa girmeden yerde imha etmektir. bu gerilimin içinde israil istihbarat başkanı gizlice amerikaya gider savunma bakanıyla görüşür ve saldıracaklarını söyler.
    savaşın kaçınılmaz olduğunu gören amerika sorar "ne kadar sürecek savaş" diye, "bir hafta" der israil, amerika geçici onayı verir ve israil 6. günün sonunda mısır'ı yener.

    konjonktür bazen sana sınırlı bir şans verir, bu sefer azerbaycan'a verdiği gibi. azerbaycan'ın karşısında duran bir ülke olmadığı gibi destek veren türkiye ve israil gibi iki devlet vardı. bölgenin jandarması rusya da bir süreliğine izin vermişti.
    sonuna kadar sürecek bir savaşta tabiki azeriler kazanırdı, ama bu süreli bir savaş olacağı belliydi, azeriler karabağı istiyorlardıysa bir hafta maksimum on günde almalıydılar.
    alabildiler mi hayır .
    ve beklenen oldu bir süreliğine göz yuman jandarma geldi tarafları götürdü merkeze gerekli evrakları imzalattı.

    yani masada kaybedilen bir şey yok. kaybedilen şey otuz yıldır yapılmayan hazırlıklar, planlamalar kaybedildi.

    süre doldu kağıtları bırakın hadi.
    https://eksisozluk.com/entry/114113376



hamısını göstər

üzv ol

...