bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

ikinci qarabağ müharibəsi

əjdahalar   googlla
ilham əliyev - başlıqları alt alta oxumaq - cəmşid naxçıvanski adına hərbi lisey - 2020 - arəstə baxışova - 13 sentyabr 2022 zəngəzur əməliyyatı - kaş ki doğulmayaydı deyilən məşhurlar - sözaltı sözlük - azərbaycan
    96. turkiyeli yazardan beyendiyim bir yazi:
    yapılan karşılıklı propagandaların iki ulusun birbirini ve “kendisini” nasıl gördüğünü açıkça gösterdiği 21. yüzyıl savaşı.

    bugün konuyla en yakından ilgilenen gazeteci ceyhun aşirov’un da dediği gibi “bu savaşın bir önemi de dünyanın ve hatta azerbaycan türklerinin bizzat kendisinin azerbaycanlıları “mağlup halk” olarak görme psikolojisinden çıkmalarıdır”.

    azerbaycan tarafı iç ve dış propagandalarında sürekli askerinin ve halkının vatan sevgisini, ordusunun gücünü ve başarısını gösterme gayretinde.

    azerbaycan türkü askerlerle yapılan saha röportajlarında görüyoruz ki askerlerin herbiri mikrofon karşısında mutlaka “halkımız görsün azerbaycan askerinin gücünü! işte, düşman bizi görünce kaçıyor!” diyor ve ekliyor “düşman ne cesur ne de güçlü!”

    bu azerbaycan toplumunun ne kadar ezilmiş olduğunu ve o zinciri kırmaya ne kadar hevesli gösteriyor.

    ancak korkutucu olan ermenistan tarafının propagandaları!

    ermeni kullanıcıların tivitlerinde sürekli bir
    “biz binlerce yıllık bir toplumuz!
    bakın ermeni bilim adamları neler neler geliştirmiş
    azeriler medeniyete ne katmış ki?
    biz çok eski ve çok gelişmiş bir toplumuz, azeriler ise uygarlık dışı hatta alt insan sürüsü!”
    ayrıca ermeni kullanıcılar ısrarla bir çok tweete azerileri temsilen “koyun” emojisi ekliyorlar.

    ermenilerin rakip halklarına kullandıkları üslup açıkça üstten bakan, azerbaycan türkü kimliğini tamamen aşağılayan bir üslup.

    dolayısıyla ermeniler, kendilerini komşuları olan türklerden ve müslüman iranlılardan üstün görmekte.
    tarihleri eski olduğu için kendilerini kuzey komşuları olan gürcülerden de üstün görmekte ve onlardan da toprak talep etmekte.
    çünkü onlara göre onların asil halk halkı ilahi bir hakla bunlara sahip!

    hani herkes diyor ya “avrupa’da sağ yükseliyor, faşizm ve nazizim bir daha doğuyor” diye...
    işte yunanistan’da “altın şafak partisi” kapatılmış bile olsa 1000 km doğuda bütün bir ulusun ve ulusa ait dünyanın her yerinde yaşayan diyasporaların ne kadar ağır nazi düşüncelerine sahip olduğunu görüyoruz

    naziler ne diyordu:
    “biz çok eski ama gelişmiş üst bir toplumuz. bu sebepten dolayı bu slavlar, yahudiler, afrikalılar, onlar gibi alt insanların bize karşı çıkması doğa kanunlarına aykırı. biz istediğimiz zaman topraklari alırız, alacağız!”

    bu ideolojidendir ki ermeniler bu topraklarda yasal olarak işgalci olduklarını bilmelerine ve 1 milyon insanı mülteci ettiklerinin farkında olmalarına rağmen kendilerinde doğuştan bir hak görüyorlar.
    onlar için 2000 yıl önceki bir haritada yer alan çizgiler insanların hayatından daha değerli çünkü onlar insan değil ki; onlar koyun, pardon onlar müslüman

    tam da bu sebepten savaşın başından beri ermenistan geri çekiliyor ve yeniliyor ama ermeni propagandacıları bunu sürekli türkiye ve onların militanlarına bağlıyorlar.

    30 yıllık ağır propagandanın ardından koyun sürüsüne yeniliyor olmayı halklarına nasıl açıklayabilirler ki!

    ama gerçekler acıdır bir twitter yorumunda ırkçı bir ermeni azerbaycan türklerini sayıp sizler eğitimsiz koyunlarsınız dediğinde bir tür kullanıcı “işte bu eğitimsiz koyunlar iki haftadır sizinkileri 50 kilometre öteden joystickler ile kontrol ettikleri uçan robotlarla vuruyorlar sizinkilerde tabanca sıkıyor onlara” diyor.

    son olarak;
    türkiye’de bizim kendi iç kavgalarımız var.
    bu yüzden bazı insanlar dahil oldukları etnik kökenin diğer gruplarca ezildiğini düşünor olabilir. haklı oldukları konular da var.
    ancak her ne olursa olsun “kol kırılır yen içinde kalır”
    100 yıl önce ermeniler doğu anadoluda kendilerine etnik alan açmak için onbinlerde müslümanı öldürdüklerinde bu öldürülenlerin çok büyük kısmı kürt, zaza, araptı.
    karşımızda bizleri insan görmeyen bir ideoloji var.
    bugünkü kavgamız yüzünden bizleri karanlık tarafa satmayın arkadaşlar
    bizler aynı toprağın çocuklarıyız
    rica ediyorum
    https://eksisozluk.com/entry/114250506



hamısını göstər

üzv ol

...