bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

cinsi məlumatsızlıq

əjdahalar   googlla

    1. Cinsi melumatsizliq
    Belke , sizde menim kimi cinsi movzuda iller once bilmeli oldugu meseleler barede suallar veren adamlarla rastlashmisiniz.Sizce genc oglan ve qizlar cinsi meseleleri ne vaxtdan bashlayaraq , kimlerden ve hansi vasitelerle oyrenmelidirler ? Evlenmemishden qabaq hansi meseleleri bilmek lazimdir , yaxud lazim deyil ve ya ziyanlidir ? genc cutluklere hansi meseleler ve nece oyredilmelidir ve indi ehalinin sayinin azaldilmasi meqsedi dashiyan aile planlashdirilmasi meselelerinden bashqa hansi teshkilatda genc cutluklere cinsi meseleler oyredirilir ? bu meseleleri bilmek ailelerin elaqelerinin yaxsihlashmasinda ne qeder tesirlidir ?
    bezileri internet fealiyyetinin genishlenmesi ve cinsi meselelerle bagli filmlerin coxlugu neticesinde genclerin coxu cinsi meseleleri ve oz vezifelerini bildiklerini guman edirler.Halbuki bu bele deyil.Bu muemmali shebekelerde yayilanlar cinsi elaqelerin yaxshilashmasina deyil, cinsi sapinti ve azginliga sherait yaradir.bundan elave , onlar hemde exlaq normalarina riayet eden qruplari ehate etmir ve bu qruplar hemin shebekelerin tehkulekelerinden amanda qalmaq ucun onun faydali bolmelerinden de mehrum olurlar.hemcinin coxlarinin , xususilede qadinlarin hemin vasielere eli catmir ve onlar hemin telimlerden faydalana bilmirler :
    men burada ashagidaki movzulara toxunmaq isteyirem:
    qizlara aid ilkin telimlerin tesiri ,
    cinsi elaqenin mahiyyetinin derk edilmesi,
    cinsi elaqenin ehemiyyeti,
    "Qadinin cinsi itaetkarliginin " izahi.


    Qizlarin telimatlandirilmasi ....

    eger genc oglanlarla sohbet etseniz , goreceksiniz ki , texminen onlarin hamisi aile qurmaq ucun necabetli qiz axtarirlar.Insanlarin coxunun nezerinde , aile qurmamishdan qabaq oglanlarla dostluq elaqelerine malik olmush qiz necabetli qiz sayilmir.diger terefden, onlarin ekseriyyeti heyat yoldashlarinin cinsi meseleler ve onun qaydalari ile tanis olmasina ustunluk verir. indi sorusmaq lazimdir ki , necabetli qizlar cinsi meseleler ve onun qaydalari ile ne vaxt tanis olmalidirlar ? necabeti qorumaqla ''cinsi vezifelerden tam xeberdar olmaq''nece mumkundur ?

    yaxsi olar ki, biz necabetliliyi ''lazimi cinsi meseleleri bilmek''le bir-birine zidd
    hesab etmeyek.Bununla yanashi, ''genc qizin evlenmemishden qabaq oz cinsi mesele ve vezifelerini kimden oyrenmesi'' olduqca muhum meseledir.valideynlerin oz ovladlarina cinsi meseleleri oyretmelerine mane olan shey onlarin hemin telimlerin nece ve kim terefinden verilmeli olmasini bilmemelidir.

    ailede qizlara usaqliqdan basha salirlar ki , onlar oz cinsiyyet orqanlarina toxunmamalidirlar.Eslinde, bu qadaga cinsiyyet orqaninin her hansi formada zedelenmesinin qarshisini almaq meqsedi dashiyir. bu xeberdarliqdan sonra qiz ushaglarinda bele bir tesevvur yaranir ki , onlar cinsiyyet orqani tehlukeleri muqabilinde hemishe mudafie movqeyinde dayanmalidirlar.aile qurandan sonra da onlarin cinsiyyet orqaninda sanki qeyri-iradi spazm yaranir ve onlar cinsi aktin heyata kecirilmesine hazir olmurlar.elbetde , menim meqsedim
    hemin xeberdarliqlarin lazimsiz olmasini demek deyil.
    usaqliqda marag hissi bezen usaqlari xususi oyunlara sovq edir ve oyunda ushagin biri hekim , digeri ise xeste olur.Ola biler , ''xeste '' bedeninin bezi yerlerini ''hekim''e gostersin ve hemin uzvun cinsiyyet orqani olmasi istisna deyil.ola biler, valideyn qefilden bele bir sehne ile qarshilashsin ve buna gore ushagi berk cezalandirsin, yaxud evde heps etsin.hemin gun ve ondan sonraki gunler tez kechsede ,onun aci xatiresi asanliqla yaddan cixmir.ushagliq dovrunun kabusu insanin vucudunun shuuralti hissesine hopur ve insan,mueyyen meqamlarda onu yada salir.hemin shexs aile qurandan sonra her defe heyat yoldashi ile cinsi yaxinliq etmek isteyende muemmali ve aci bir hiss onu narahat edir , yaxud fikirlesir ki , kimse ona nezaret edir ve indi onu cezalandiracaq ,yaxud kimse onun cinsi elaqede oldugunu bilecek.buna gorede ushaglarin ele bir ish gorduyunu mushahide edende elmi baximdan yanlish sayilan telesik ve sert addim atmaq olmaz.ola biler , bizim telesik reaksiyamiz onlari hemin pis ishden birdefelik cekindirsin, lakin bu onlarin gelecek davranishina menfi tesir gosterecek.
    insanlarin cinsi elaqe baresindeki tesevvurlerinin coxu onlarin ushagliq ve yeniyetmelik dovrunde oyrendiklerinden qaynaqlanir. eger hemin melumatlar cinsi meseleleri pis ve beyenilmez bir ish kimi tesvir etse , heyatin sonraki merhelelerinde hemin dushuncelerden xilas olmaq elede asan ish olmayacaq.hetda eger aile qurmaq ona kecmish tesevvurlerinin yanlish oldugunu subut etse bele , hemin dushunceler onun zehninin derinliklerinde yenede qalmaqda davam edecek.uzun iller yadlarla unsiyyetde olmamish ve cinsi meseleleri sirli, qorxulu ve tehlukeli guman eden qizin mehriban , ureyeyatan ve cinsi elaqeye can atan heyat yoldashi olmasi ucun cox vaxt teleb olunur.
    bashqalarinin shexsi heyatina mudaxile hecde hemishe zor tetbiq edilmesi ve kobudluqla bash vermir. sehv melumatlandirma (pis verdishlerin oyredilmesi)bashqalarinin shexsi heyatinda mudaxilenin modern formasidir. ushagiq dovrunun cekindirici telimleri-''etme,deme,yeme,getme,baxma,duzeltme'' kimi xeberdarliqlari elmi ve mentiqi izahdan uzaq olanda ve shexsin veziyyetini ve ehtiyaclarini nezere almayanda ushagi introvert edir.(interovertler cemiyyetden qacan, adamlar arasinda uzun muddet qaldiqda sixilan ,yorulan,tek ,musteqil fealiyyet gostermeyi xoshlayan insanlardir)
    o onlarla gorulmeli ishle qarshilashir, amma onlari ne yerin yetire bilir, nede terk ede. hemin ishleri gormek,demek,yemek,getmek ,baxmaq,qoshulmaq isteyir, amma ichinden ''yox''! ultimatumu gelir.bu ultimatum onun cinsi fealiyyetnin qarshisini seksual xarakterli hereketlerden daha agrili shekilde alir.o hiss edir ki, ashigane bir yurushle bashqasinin shexsi heyatinna girib ehtirasini yatirmaq isteyir.eger o qizdirsa , isteyir ki , kimse ona teref gelsin ve onun vasitesile rahatlashsin.lakin bir sedd- ushagliq dovrunun xeberdarliqlari, ictimai amiller, utanmaq,abirin getme qorxusu,gunah ve xeyanet hissi- onun qarshisini kesir. o burada dayanir,lakin ram olmayan cinsi istek onu rahat buraxmir.o aqressivleshir , ve ogurluq edir...ne ucun ogurluq edir ? bu ogurluq ehtiyaclarin aradan qaldirilmasi ucun deyil.ferdlerin shexsi heyatinda mudaxilenin tezahurudur.mudaxile ne ucun ? kecmish cinsi frustrasiyadan( frustrasiya insanin oz meqsedine catmasina manechilik toreden real ve xeyali maneelerle rastlashdigi zzaman dushduyu gergin psixi veziyyetdir)qurtulmaq ucun !bu frustasiya ne vaxt yaranib ? o zaman ki , ehtiras var, lakin onun ehtirasini temin etmeye sherait olmayib, yaxud ushaglig dovrunun cekindirici telimleri onun oz ehtiras hissini rahat temin etmesine mane olub.inkar edilen hemin hiss ve ehtiyac,tebii haqdan mehrumiyyet keder, eseb pozgunlugu ve frustasiya ile neticelenib.
    hemin shexsler hetda boyuyenden sonra ve cinsi mehrumiyyet gormedikleri dovrlerde de yene cinsi meselelere meyilsiz , yaxud onun yerine yetirilmesinde aciz olurlar.cunki ushaglig dovrunun sehv telimleri neticesinde yaranmish cinsi frustrasiya onlarda zehni sedlerin yaranmasina sebeb olub ve boyuyenden sonra onlarin hemin sedleri ashmasi asand olmur.
    bir nece il bundan qabaq psixoanalitikler bir nov ogurluq cinayetini arashdiriblar.onlar oz tedqiqatlarinda bele bir meqamla qarshilashiblar ki, ferd ogurluq etmek istemir, lakin ozunun bu isteyi muqabilinde muqavimet gostere bilmir.arashdirmalardan sonra melum olub ki , bu cinayeti edenlerin coxu cinsi meseleleri gunah hesab eden ailelerde boyuyubler ve munasib sheraitde rahatliqla cinsi isteklerini temin ede bilmedikleri ucun oz enerjilerini ogurluqla cixarmaga calishiblar: onlar bu yolla ozlerini hec kesin qarshisini almadigi tecavuzkar hesab edirdiler.
    aile qurandan sonra cinsi meselelerin oyrenilmemesi ucun hec bir behane getimek olmaz.genc oglan ve qiz,gerek, en qisa zamanda bu meseleleri oyrensinler ve tecrubelerini artirsinlar.qizlar hemin dovrlerde daha cox cinsi elaqelerde teslim olmaq tovsiyyeleri eshidirler.eger bu tovsiyenin elmi ve emosional esasi olmasa , o , cinsi elaqeni onun zehninde mecburi ve kishinin xeyrine olan birterefli ish kimi canlandiracaq.halbuki biz bu fesilde "qadinin cinsi itaetkarligi"-nin , daha ureye yatan izahinin olmasindan danishacagiq.
    qizlar ata evinde olanda gelecekde bashlarinin ustunde qedirbilen bir kishinin olmasini arzulayirlar.lakin aile qurandan bir az sonra cinsi mesuliyyetleri qebul etmekden bezirler.goresen bunun sebebi nedir ? bunun sebebi odur ki, onlar oz arzularina catandan ve rahatliq elde edenden sonra " qadinin cinsi itaetkarligi"-nin menasini bilmedikleri ucun bu meselenin ancaq xosha gelmeyen ve tebii neticeleri barede dushunur ve kecmish hiss ve telebatlarini unudurlar.beleleri ucun " evlenmek muhasire olunmush sheher kimidir ki , iceride olanlar cole cixmaga, coldekiler ise iceri daxil olmaga calishirlar.

3 əjdaha

daxili heyecan
#336606


17.09.2021 - 01:40
+458 oxunma



hamısını göstər

üzv ol

...