bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

cüneyt çakır

əjdahalar   googlla
30 noyabr 2013 fenerbahçe beşiktaş oyunu - 12 avqust 2012 fenerbahce galasaray oyunu - engin baytar - 22 fevral 2014 galatasaray beşiktaş oyunu - 4 yanvar 2015 beşiktaş galatasaray oyunu - 6 iyun 2015 juventus barcelona oyunu - 20 oktyabr 2015 arsenal bayern munich oyunu - 20 noyabr 2016 fenerbahçe galatasaray oyunu - fenerbahçe
    17. türkiyənin ən yaxşı hakimidir. məncə bu adama çox haqqsızlıq edilir. bugünkü derbi haqqında yazılar oxuyanda ekşisözlükdə cüneyt haqqında da bir entryə rastladım və hər bir hərfinə qatılıram.


    --spoiler--

    cüneyt çakır, türk futbolunun önüne geçti. avrupa kupalarında o'nun olduğu seviyeye çıkabilen başka bir değerimiz yok. türk takımları kupalarda yer almıyor, türk hocaları kupalarda yer almıyor, türkiye'de yetişen türk futbolcuları kupalarda yer almıyor.

    hal böyleyken ortada bir gerçek var. cüneyt çakır, avrupa kupalarında daha iyi maç yönetiyor. city maçında balotelli'yi tereddütsüz atması, hakeme itiraz eden tevez'i anında sarı kart ile cezalandırması, oradan birini attım buradan da atayım diye kontrolünü kaybetmemesi...üst düzey bir maç yönetti ve kendinden emin kararlar verdi. fifa'nın kural kitabına göre davrandı. çünkü performansının uefa tarafından değerlendirileceğini biliyor. cesur ve güzel maç yönetmesinin meyvesini alacağını biliyor ve kafası rahat maç yönetiyor. iyi hakemlik yaparsam, yükselirim, bilgisiyle hareket ediyor.

    türkiye'de kural kitabına göre maç yönetmek çok zor. zaten hakem, fifa'nın talimatlarında olmayan sarı kart isteyince sarı kart gösterme kuralının tembihlenmesiyle beraber başka bir dünyaya geldiğini çabucak farkediyor. daha önemlisi şu; hakem ne yaparsa yapsın, nasıl maç yönetirse yönetsin sonunda ihalenin kaldığı kişi olmaktan kurtulamıyor. bir takıma penaltı vermezse, bir daha o takımın maçlara verilmeyeceğini biliyor. bir oyuncuya kırmızı kart göstereceği zaman, gözünün önüne uefa hakem komitesi değil de başkanların demeçleri geliyor. cüneyt çakır, türkiye'deki diğer hakemler gibi rahat maç yönetemiyor. kafasının içine o tilki ister istemez giriyor ve kararları bir nebze olsun etkileniyor. kapıkule'de o tilkiden ayrılınca hakemlik hünerlerini sergileme imkanı buluyor ve yükseliyor, türk futbolu topyekün düşerken o yükseliyor.

    türk futbolunun zayıf halkası hakemler değil. başarısızlıklarını hakemlere maletmeye çalışanlardır. cüneyt çakır'ın yükselişinin bize söylediği bu.

    --spoiler--

2 əjdaha

sierra
#80959


01.12.2013 - 08:04
+510 oxunma



hamısını göstər

üzv ol

...