bugün wiki təsadüfi son
sözaltı sözlük
məsləhət postlar mesaj Profil

...

üzünü günəşə çevirən bitki günəbaxan


85 | 2 | 2

əjdahalar  googlla
erkəyi hamilə qalan heyvan

    Yalnız deyilsən!

    Bu duyğuların müvəqqəti olduğunu və kömək mövcud olduğunu bilmək vacibdir. Dostlarınıza, ailənizə, profesionallara müraciət etməyiniz vacibdir. Sizi dinləmək və lazım olan dəstəyi təmin etmək istəyən insanlar var. Sözlük yazarları olaraq səni hər zaman dinləyə bilərik.

    Əgər yalnız hiss edirsənsə, 860 qaynar xəttinə müraciət etməyini tövsiyə edirik.

    1. 7 numara serialında zelihanın iclala danışdığı hekayə.
    “bahçenin birinde güneşe sevdalı bir gündöndü yaşarmış.onun dibinde de gündöndüye sevdalı bir sarmaşık…sevdalı sarmaşık gündöndünün gövdesine sımsıkı sarılır,yüzünü ona dönsün,onu sevsin diye her gün umutla beklermiş.gündöndü ise her sabah güneş doğduğunda yüzünü sevdayla göğe çevirir hayran hayran güneşi seyredermiş.sarmaşık çaresiz,daha bir sıkı sarılırmış gündöndüye ama nafile,gündöndünün aklı güneşteymiş. akşam olup güneş battığında sevdiğini yitiren gündöndü boynunu büker, içine kapanır kalırmış kederinden…zavallı sarmaşık daha sıkı,daha sıkı yapışırmış o zamanlar.. gelgelelim sabah olduğunda, gündöndünün yüzünü kendisine çevirmeyeceğini güneşle onun arasına giremeyeceğini bir daha anlarmış bu çaresiz sarmaşık.
    ama günlerden bir gün,minik sarmaşık uyanınca bir de ne görsün;ilk defa sevgili gündöndüsünün yüzü güneşe değil,kendisine dönükmüş.sevinçten az kalsın çığlık atacakmış ki gündöndüsünün güneşe baktığı gibi bakmadığını görmüş ve o an öldüğünü anlamış. çünkü sarmaşık,sevdiğinin yüzünü kendisine çevirmek için onun gövdesine sarıldıkça, yavaş yavaş onu boğduğunu, öldürdüğünü hiç fark etmemiş. gündöndü ölünce sarmaşığın da sarılacağı bir şey de kalmamış,zamanla o da sararıp solmuş. sonra çiftçinin biri gelmiş,ikisini de koparıp bir kenara fırlatmış.”

    1 əjdaha!

    13.06.2017 16:22, chromosome


üzv ol
Modalı bağla





...